HERBATA SILVER MOON - ZIELONA [ 1000g ]

61,00 zł

Silver Moon to prawdziwa arystokratka w niezliczonym gronie herbat zielonych. Swą nazwę zawdziecza połyskliwym liściom zwiniętym w kształt półksieżyca.
Herbata Silver Moon , dzięki dużej zawartości witaminy C pobudza ona pracę krwiobiegu, przyspieszając dostarczanie przeciwciał do zainfekowanych rejonów organizmu.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

  • Bezpieczne transakcje! Bezpieczne transakcje!
  • Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h
  • Darmowy zwrot towaru! Darmowy zwrot towaru!

Silver Moon to prawdziwa arystokratka w niezliczonym gronie herbat zielon

ych. Swą nazwę zawdziecza połyskliwym liściom zwiniętym w kształt półksieżyca.
Herbata Silver Moon , dzięki dużej zawartości witaminy C pobudza ona pracę krwiobiegu, przyspieszając dostarczanie przeciwciał do zainfekowanych rejonów organizmu.
Obecność flawonoidów hamuje utlenianie witaminy C, przez co zwiększa się jej skuteczność w walce z infekcjami. Dzięki ściągającemu i przeciwzapalnemu działaniu garbników obecnych w zielonej herbacie, Silver Moon wpływa kojąco na pracę dwunastnicy. Zmniejsza też kwaśny odczyn płynów żołądkowych, łagodząc wzdęcia i zgagę. Ma również silne zdolności zwalczania wolnych rodników . 
Herbata zielona była znana najwcześniej spośród wszystkich typów herbat. W Chinach i Japonii uchodziła za napój codzienny. Ceniona za właściwości zdrowotne przekonała do siebie wielu miłośników prowadzenia zdrowego trybu życia w Europie.

Właściwości zielonej herbaty !!!

O żadnej innej z herbat nie mówi się w takich superlatywach. Choć jej słomkowy kolor i słodko-gorzki smak nie wzbudza we wszystkich zachwytu, właściwości zdrowotne ma niekwestionowane. Pita z umiarem korzystnie wpływa na stan naszego zdrowia. 
Zdrowotne właściwości zielonej herbaty wynikają przede wszystkim z jej silnego potencjału antyoksydacyjnego. Jest ona bowiem bogatym źródłem flawonoidów – silnych antyoksydantów, które neutralizują szkodliwe działanie wolnych rodników.
Dzięki goryczom reguluje wydzielanie żółci, pobudza trawienie, neutralizuje nadkwaśność gastryczną, wspomaga odchudzanie.

  • Każda filiżanka tego napoju zawiera wiele witamin (A, B, B2, C, E), minerałów i makroelementów (sód, potas, wapń, magnez, fluor, żelazo, mangan, cynk).
  • Obniża poziom cholesterolu, który jest główną przyczyną zawałów sera i udarów mózgu. Reguluje ciśnienie krwi, łagodnie stymuluje krążenie i zapobiega zwężeniu naczyń krwionośnych.
  • Wzmacnia zęby i kości.
  • Reguluje procesy trawienne.
  • Hamuje procesy starzenia.
  • Dzięki zawartości teiny działa pobudzająco, poprawia koncentrację i wspomaga szybkość zapamiętywania.
  • Chroni przed wirusami i grypą
  • Wspomaga leczenie cukrzycy, zapobiegając wzrostowi poziomu cukru we krwi
  • Ma działanie moczopędne, dzięki czemu pozwala szybciej pozbyć się toksyn z organizmu
  • Neutralizuje nikotynę.
  • Kompresy z zielonej herbaty przykładane na zmęczone powieki przywracają oczom blask.

Zielona herbata należy do odmian niefermentowanych. Oznacza to, że zerwane jej liście zwija się, a następnie suszy. Dzięki temu nie dochodzi do ich utlenienia, co pozwala zatrzymać im naturalny zielony kolor. W ten sposób zachowane zostają również wszelkie właściwości „świeżej” rośliny.
Aby móc korzystać jednak z jej dobrodziejstw bardzo istotny jest sposób zaparzania.
Po pierwsze – zielonej herbaty nie zalewamy wrzątkiem. Temperatura wody powinna być dostosowana do gatunku (kupując warto o to spytać sprzedawcę), jednak nigdy nie może przekraczać 90°C. 
Po drugie – istotny jest czas zaparzania, który decyduje o właściwościach napoju. Po zaparzaniu przez 2-3 minuty będzie wykazywał on działanie pobudzające, po 5-6 – uspokajające.
Po trzecie – nieodpowiednie zaparzanie może spowodować zmianę i smaku, i koloru herbaty, która stanie się bardziej gorzka i znacznie ciemniejsza.
Po czwarte – ważna jest woda, której użyjemy do przygotowania naparu. Powinna być niechlorowana i uboga w wapń. Jeśli więc nie mamy możliwości jej przefiltrowania, korzystajmy z mineralnej, niegazowanej, o niewielkiej zawartości wapnia.
Liście zielonej herbaty możemy zalewać wodą kilkukrotnie. Za każdym razem uzyskamy napar o innym aromacie i właściwościach. 
Pierwsze parzenie da nam aromat delikatny, działający pobudzająco. Drugie z kolei sprawia, że napar jest intensywniejszy i smaczniejszy, a tym samym bardziej ceniony, niż ten z pierwszego zaparzania.
Zieloną herbatę pijemy z odrobiną kardamonu i imbirem.WAŻNE!!!!
Do herbaty należy dodać plasterek rozgniecionego imbiru oraz kardamon aby zapobiec wychłodzeniu organizmu!
Dystrybutor : EDUMED



Zawartość netto: 1000 gram.

787
1 Przedmiot