Karob w proszku prażony 250g

6,00 zł
  • Naturalny słodki substytut czekolady, nie zawiera kofeiny

  • Wzmacnia odporność organizmu

  • Wspomaga procesy trawienne, zawiera jedynie naturalne cukry

  • Bogate źródło żelaza, błonnika, wapnia i magnezu

  • Produkt 100% naturalny, bez dodatków

Ilość

  • Bezpieczne transakcje! Bezpieczne transakcje!
  • Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h
  • Darmowy zwrot towaru! Darmowy zwrot towaru!

Chleb świętojański to drzewo, rosnące w klimacie śródziemnomorskim. Największe uprawy można spotkać w południowej części Portugalii, południowej Hiszpanii, czy na włoskich wyspach Sardynii i Sycylii. Hodowany ze względu na jadalne strąki z ziarnami. Dobrze czuje się w wysokich temperaturach i obszarach subtropikalnych. Niezwykle odporne na suszę.

Drzewo owocuje po około 6 - 8 latach. W wieku 12 lat, wytwarza prawie 45 kg strąków. Wraz z wiekiem, jego roczne plony mogą wzrosnąć do nawet 110 kg. Drzewo to może owocować nawet przez 100 lat.

Strąki chleba świętojańskiego, były najistotniejszym źródłem cukru, zanim trzcina cukrowa oraz buraki cukrowe stały się powszechnie. Obecnie, jego ziarna przetwarza się i wykorzystuje w przemyśle spożywczym i kosmetycznym.

Dlaczego warto regularnie stosować karob

Proszek z Karobu, jest produktem w 100% naturalnymnie zawiera żadnych konserwantów, sztucznych barwników czy dodatków cukru. Jest idealnym substytutem czekolady lub naturalnym słodzikiem. W smaku i z wyglądu bardzo podobny do czekolady, ale nie zawiera kofeiny, teobrominy i kwasu szczawianowego.

Chleb świętojański ma właściwości odtruwające organizm i wspomagające system immunologiczny. Jest doskonałym źródłem żelazabłonnika i wapnia(którego zawiera więcej niż kakao), fosforumagnezu, a także witaminy B1, B2, B3 i E.

Regularne spożywanie karobu ma dobroczynny wpływ na cały nasz organizm. Wspomaga procesy trawienne.

Karob zawiera jedynie cukry naturalne.

Wartości odżywcze (w 100g): 216kcal, białko 4.8g, węglowodany 85.2g, tłuszcz 1.2g.

W jakich ilościach i w jaki sposób najlepiej spożywać karob

Zaleca się spożywanie, pod różną postacią, od 2 do 3 łyżeczek dziennie. Karob stanowi idealny dodatek do ciast i ciasteczek, lodów, mleka i polew, a także koktajli.

Proszek z karobu przeznaczony jest dla dzieci powyżej jednego roku życia oraz dorosłych, uczulonych na kakao i czekoladę.


Waga: 250g

661
6 Przedmioty