SILVER MOON zielona herbata 50g rewelacyjny antyoksydant!!!

9,50 zł

Silver Moon to prawdziwa arystokratka w niezliczonym gronie herbat zielonych. Swą nazwę zawdziecza połyskliwym liściom zwiniętym w kształt półksieżyca.

Ilość
Oczekiwanie na dostawę

  • Bezpieczne transakcje! Bezpieczne transakcje!
  • Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h
  • Darmowy zwrot towaru! Darmowy zwrot towaru!

Silver Moon to prawdziwa arystokratka w niezliczonym gronie herbat zielonych. Swą nazwę zawdziecza połyskliwym liściom zwiniętym w kształt półksieżyca.

Herbatę Silver Moon polecamy pić zwłaszcza w okresie wiosennych i jesiennych przesileń. Dzięki dużej zawartości witaminy C pobudza ona pracę krwiobiegu, przyspieszając dostarczanie przeciwciał do zainfekowanych rejonów organizmu. Obecność flawonoidów hamuje utlenianie witaminy C, przez co zwiększa się jej skuteczność w walce z infekcjami. Dzięki ściągającemu i przeciwzapalnemu działaniu garbników obecnych w zielonej herbacie, Silver Moon wpływa kojąco na pracę dwunastnicy. Zmniejsza też kwaśny odczyn płynów żołądkowych, łagodząc wzdęcia i zgagę. Ma również silne zdolności zwalczania wolnych rodników odpowiedzialnych za powstawanie między innymi nowotworów. Badane w Zakładzie Chemii Fizycznej Wydziału Farmaceutycznego Akademii Medycznej w Warszawie metodą EPR herbaty Silver Moon wykazały wysoką zawartość flawonoidów i w testach ujawniły silne zdolności antyoksydacyjne, co pozwala na ich bardzo wysoką ocenę, jako produktu o dobrej jakości

Herbata zielona była znana najwcześniej spośród wszystkich typów herbat. W Chinach i Japonii uchodziła za napój codzienny. Ceniona za właściwości zdrowotne przekonała do siebie wielu miłośników prowadzenia zdrowego trybu życia w Europie.

Herbata zielona ma smak bardziej gorzki niż herbata czarna a w filiżance napar przybiera barwę jaśniejszą, zbliżoną do cytrynowożółtej lub słomkowej. Z początku wydawać się może, że nie jest ona dużo warta i możemy zniechęcić się do jej picia. Nie można jednak rezygnować, bo im więcej jej pijemy, tym bardziej można docenić jej smak.

Jest wysoko ceniona dzięki licznym właściwościom zdrowotnym. Coraz popularniejsze stają się herbaty zielone aromatyzowane dodatkami w postaci kwiatów czy owoców.

Oprócz wspaniałego smaku zielona herbata ma także bardzo cenne właściwości lecznicze.

Właściwości zielonej herbaty

- Każda filiżanka tego napoju zawiera wiele witamin (A, B, B2, C, E), minerałów i makroelementów (sód, potas, wapń, magnez, fluor, żelazo, mangan, cynk).

- Obniża poziom cholesterolu, który jest główną przyczyną zawałów sera i udarów mózgu. Reguluje ciśnienie krwi, łagodnie stymuluje krążenie i zapobiega zwężeniu naczyń krwionośnych.

- Pita regularnie zmniejsza ryzyko zachorowania na choroby nowotworowe od 10 do 15%.

- Wzmacnia zęby i kości.

- Reguluje procesy trawienne.

- Hamuje procesy starzenia.

- Dzięki zawartości teiny działa pobudzająco, poprawia koncentrację i wspomaga szybkość zapamiętywania.

- Chroni przed wirusami i grypą

- Wspomaga leczenie cukrzycy, zapobiegając wzrostowi poziomu cukru we krwi

- Ma działanie moczopędne, dzięki czemu pozwala szybciej pozbyć się toksyn z organizmu

- Neutralizuje nikotynę.

- Kompresy z zielonej herbaty przykładane na zmęczone powieki przywracają oczom blask.



Sposób parzenia

Uzyskiwanie wyśmienitego naparu z zielonej herbaty wymaga odpowiedniego postępowania. Liście zaparza się trzykrotnie zagotowaną, przefiltrowaną lub miękką wodą w temperaturze 80 stopni Celsjusza (3-5 minut od momentu zagotowania się wody). Parzymy je ok. 2-3 minut. Jeśli przedłużymy tę czynność do 6 minut, herbata będzie mniej pobudzająca, niestety gorzka i cierpka w smaku.

 WAŻNE!!!!
Do herbaty należy dodać plasterek rozgniecionego imbiru oraz kardamon aby zapobiec wychłodzeniu organizmu!

Zawartość netto: 50g

734