WODOROSTY KOMBU 50g

29,00 zł

Algi morskie są niezwykle bogate w białko,
oprócz tego zawierają wiele witamin między innymi:
cynk, żelazo, wapń.

Ilość
Oczekiwanie na dostawę

  • Bezpieczne transakcje! Bezpieczne transakcje!
  • Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h
  • Darmowy zwrot towaru! Darmowy zwrot towaru!

Algi morskie są niezwykle bogate w białko,
oprócz tego zawierają wiele witamin między innymi:
cynk, żelazo, wapń.
Z racji tego, że wszystkie algi powstały w oceanie
mają  podobne właściwości i wpływ na ludzki organizm


Algi pomagają pozbyć się toksyn z organizmu.
Ich wpływ na obniżenie poziomu złego cholesterolu
został udowodniony naukowo.


W ich składzie znajdziemy bardzo dużo składników odżywczych,
dzięki temu, że ich kaloryczność jest niska
są często stosowane przez osoby chcące stracić na wadze.


Zawarty w algach brom, potas a przede wszystkim jod
pomaga w leczeniu chorób tarczycy.

Zastosowanie:

Dodaj KOMBU do wrzącej wody,
gotuj przez 20 minut,
dodaj tak przygotowane KOMBU do ulubionych warzyw.
LUB włóż 2,5g KOMBU do 1,5 litra wody, podrzewaj na średnim ogniu,
po doprowadzeniu wody do wrzenia wyjmij KOMBU.
Po dodaniu do wywaru sosu SHOYU lub TAMARI uzyskasz
doskonały dip lub sos do makaronu.

Składniki: algi morskie Kombu (Laminaria Japonica).
Przechowywać w suchym miejscu.

Wartość odżywcza: 100 g produktu zawiera: wartość energetyczna: 267 kcal/ 1130 kJ tłuszcz: 2,7 g - w tym nasycone: 1,1 g cholesterol: <0.1 g węglowodany: 51,5 g - w tym błonnik: 0,4 g - w tym cukry: 15,8 g białko: 9,1 g sód: 5640 mg potas: 5055 mg wapno: 533 mg żelazo: 1,97 mg magnez: 533,5 mg witamina A: 1125 IU witamina C: <0.5 mg

018