

Mleczko kokosowe
popularny składnik spożywczy, stosowany w kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Aromatyczny, biały, przypominający mleko płyn, zawierający od 15% do 25% tłuszczu, w zależności od ilości użytej wody.
Mleko kokosowe stanowi doskonałe uzupełnienie w kuchni orientalnej, a w szczególności potraw z curry. Uzyskiwane jest poprzez wyciskanie z dojrzałego miąższu kokosów. Charakteryzuje się delikatną konsystencją oraz głębokim aromatem. Mleko kokosowe bogate jest w łatwo przyswajalne kwasy tłuszczowe, m.in. kwas laurynowy, występujący w mleku matki, pozytywnie wpływający na rozwój układu nerwowego oraz kostnego.
Składniki :
Składniki: ekstrakt z orzechów kokosowych (60%), woda.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza: w 100 ml produktu: wartość energetyczna 764 kJ / 185 kcal tłuszcz 19 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe 17 g węglowodany 2,0 g - w tym cukry 2,0 g błonnik 0,0 g białko 1,60 g sól 0,05 g
Dystrybutor: VEGAMARKE
Zawartość netto: 1000ml.