GLINKA ZIELONA - CHUMA [ 500g ]

19,00 zł

GLINKA ZIELONA - CHUMA [ 500g ]

przebadana mikrobiologicznie

Ilość

  • Bezpieczne transakcje! Bezpieczne transakcje!
  • Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h
  • Darmowy zwrot towaru! Darmowy zwrot towaru!

Glinka CHUMA jest to produkt pochodzenia naturalnego, bogaty w składniki mineralne. Wydobywa się ją metoda odkrywkową z powłok gliny mineralnej położonych do 50 m pod ziemią.

Głównym składnikiem występującym w glince zielonej jest krzem - występujący w skałach krzemionkowych, powstałych na skutek drewnienia roślin, głównie skrzypu w epoce paleozoiku. Oprócz tego glinka zawiera pierwiastki takie jak wapń, magnez, żelazo, potas, sód, selen, molibden,cynk.
Glinka Chuma należy zatem do grupy glinek kambryjskich.
Glinka zielona stosowana wewnętrznie:
- wpływa na przewód pokarmowy - wiąże toksyny i pomaga usunąć je z organizmu na zewnątrz. W ten sposób zwiększa się przyswajalność składników pokarmowych.
- posiada duże ilości wapnia, który jest bardzo dobrze przyswajalny przez organizm i wypełnia ubytki powstałe na skutek demineralizacji kości.
Dlatego dla osób po 50 tym roku życia zaleca się stałe picie glinki - gwarantuje to ciągłe zaopatrzenie organizmu w minerały, które są szczególnie ważne dla układu kostnego.
Stosowanie glinki wewnętrznie może w wielu przypadkach pomóc w powrocie do zdrowia i pozwolić w naturalny sposób odzyskać równowagę organizmu. Glinka "Chuma" z powodzeniem stosowana jest w przypadku wymienionych niżej dolegliwości:
Zaburzenia trawienia, otyłość, alergie, choroby jelit, wypadanie włosów, złe samopoczucie, wrzody dwunastnicy i jelita grubego, wzdęcia, puchlina wodna, zapalenie żołądka, zaburzenia wydalania kwasów żołądkowych, oczyszczanie krwi
Leczenie: ½ do 3 łyżeczek glinki dziennie w wodzie lub herbacie między posiłkami albo 1 do 2 łyżeczek glinki rano i wieczorem pół godziny-godzinę przed posiłkiem. Proszę włożyć do ust, dobrze nawilżyć i popić ¼ szklanki wody lub herbaty lub wsypać tę samą ilość glinki do ¼ szklanki letniej wody, wymieszać drewnianą łyżeczką. Dla dzieci wystarczy połowa dawki,. Jeśli zajdzie potrzeba (np. w przypadku zaparcia) można przyjąć trzecią dawkę pół godziny przed lub pół godziny po posiłku popołudniowym.
Choroby żołądka, takie jak nadkwasota, zgaga, kwaśne odbijanie
Leczenie: Przyjmować glinkę w mniejszych ilościach, ale często w ciągu dnia, najlepiej 1-2 łyżki mieszanki co kilka minut, aż do ustąpienia bólu.
Zatrucia pokarmowe, biegunki itp. 
Leczenie: Przyjmować kilka łyżeczek glinki w ciągu kilku godzin aż do ustąpienia objawów.
Zapalenie migdałów, choroby ust, dziąseł, gardła i zębów, zapalenia i ropienia szczęki
Leczenie: Płukać usta i gardło roztworem 1 łyżeczki glinki w pół szklanki wody kilka razy dziennie.
Choroby dziąseł, zębów i szczęki 
Leczenie: Przygotowywać małe grudki z glinki rozrobionej wodą. Należy nałożyć na miejsce zaatakowane chorobą i pozostawić na kilka godzin.
Generalnie dawkowanie dostosowuje się do własnych potrzeb. Zapobiegawczo należy przyjmować 1 łyżeczkę glinki dziennie z wodą pół godziny do godziny przed śniadaniem (pierwszym posiłkiem). 
W przypadku równoczesnego zażywania leków, glinkę przyjmować 1 godzinę przed jedzeniem, a lekarstwo 1 godzinę po jedzeniu.
W celu szybszego powrotu do zdrowia w okresie leczenia zalecane jest przestrzeganie diety wegetariańskiej oraz wyeliminowanie cukrów ( słodycze, napoje słodzone, alkohol) 
Do rozpuszczania glinki należy używać wyłącznie naczyń szklanych i drewnianej łyżki. Zapobiegnie to zdegradowaniu glinki w reakcji z naczyniami metalowymi lub z tworzyw sztucznych.
Okres przechowywania glinki w suchych warunkach wynosi nawet do 10 lat. Należy tylko pamiętać, aby przechowywać ją z dala od zapachów, gdyż bardzo dobrze chłonie ona wszelkie aromaty.
Glinkę możemy również stosować zewnętrznie do różnego rodzaju maseczek, okładów, kompresów.
Dystrybutor: Chuma.

Zawartość netto: 500 gram

1060
10 Przedmioty