

Królowa wszystkich kasz, z ekologicznych ziaren prosa
Bogata w składniki odżywcze i mineralne
Smaczna i zdrowa baza dla wielu dań słodkich czy słonych
Lekkostrawna, nie powoduje wzdęć
Wysoka zawartość witaminy B i E oraz antyoksydantów
Zawiera krzemionkę i lecytynę
Wykazuje działanie zasadotwórcze, odkwasza organizm
Łatwa w przygotowaniu.
Nie mieszać, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut - do wchłonięcia wody. Podawać z odrobiną masła, miodu, cynamonu. Można posypać prażonymi orzechami (włoskimi, laskowymi, nerkowca), pestkami (dyni, słonecznika), płatkami migdałowymi.
Wersja niesłodka: do kaszy jaglanej dodać oliwę z oliwek, pomidory, cebulę, szczypior, zioła (oregano, tymianek czy majeranek) - chwilę pogotować. Dobrze pasuje też jajko na miękko.
Kasza jaglana jest cenna z 2 powodów:
Zawartość netto:1000g
Dystrybutor:EKOGRAM