biodary.pl@gmail.com
Pestki moreli BIO 100 g gorzkie - Amigdalina Witamina B17
Pestki moreli BIO (uprawa ekologiczna) gorzkiej odmiany zawierają - Amigdalina (też znana pod nazwą amygdalin, letril, laetrile i amygdalina, Witamina B17), Witamina B15 / kwas pangamowy, magnez. Wyjątkowo gorzkie z Uzbekistanu.
-
Bezpieczne transakcje!
-
Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h
-
Darmowy zwrot towaru!
Pestki moreli gorzkie Bio
Jądra pestek moreli dostarczają wiele minerałów a szczególnie dużo magnezu.
Nasiona zawierają poza tym Witaminę B 17, znaną również jako Letril lub Amigdalinę, występującą naturalnie w wielu roślinach. Najwięcej jest jej w nasionach (pestkach) takich roślin jak morela, brzoskwinia, śliwka i innych roślinach z pestkami o gorzkim smaku (gorzkie migdały).
Amigdalina jest niczym innym jak związkiem wyekstrahowanym z pestek moreli, czyli naturalnym składnikiem żywności.
Oprócz witaminy B17 pestki są źródłem takich składników jak:
Witamina B15 - kwas pangamowy
Kwas salicylowy – bakteriobójczy
Przechowywanie:
- w miejscu niedostępnym dla dzieci
- w suchym i chłodnym pomieszczeniu
Każda partia posiada certyfikat.
Posiada badania na Aflatoksyny.
Gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych.
Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie.
Stawiamy na jakość
Maksymalna dzienna ilość spożycia według UE to 2 jądra moreli.
Dystrybutor : NatVita.
Zawartość nett : 100 g