Pestki moreli BIO 100 g gorzkie - Amigdalina Witamina B17

9,50 zł

Pestki moreli BIO (uprawa ekologiczna) gorzkiej odmiany zawierają - Amigdalina (też znana pod nazwą amygdalin, letril, laetrile i amygdalina, Witamina B17), Witamina B15 / kwas pangamowy, magnez. Wyjątkowo gorzkie z Uzbekistanu.

Ilość
Oczekiwanie na dostawę

  • Bezpieczne transakcje! Bezpieczne transakcje!
  • Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h Błyskawiczna wysyłka w ciągu 24h
  • Darmowy zwrot towaru! Darmowy zwrot towaru!

Pestki moreli gorzkie Bio
Jądra pestek moreli dostarczają wiele minerałów a szczególnie dużo magnezu.
Nasiona zawierają poza tym Witaminę B 17, znaną również jako Letril lub Amigdalinę, występującą naturalnie w wielu roślinach. Najwięcej jest jej w nasionach (pestkach) takich roślin jak morela, brzoskwinia, śliwka i innych roślinach z pestkami o gorzkim smaku (gorzkie migdały). 
Amigdalina jest niczym innym jak związkiem wyekstrahowanym z pestek moreli, czyli naturalnym składnikiem żywności.
Oprócz  witaminy B17  pestki są źródłem takich składników jak:
Witamina B15 - kwas pangamowy
Kwas salicylowy – bakteriobójczy
Przechowywanie:
- w miejscu niedostępnym dla dzieci
- w suchym i chłodnym pomieszczeniu
Każda partia posiada certyfikat.
Posiada badania na Aflatoksyny.
Gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych.
Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie.
Stawiamy na jakość
Maksymalna dzienna ilość spożycia według UE to 2 jądra moreli.
Dystrybutor : NatVita.

Zawartość nett : 100 g

663